header5

Srijeda, 20 Veljača 2019

Gostovanje predstave CLAP CLAP

Produkcija "La luna al guinzaglio": Clap clap - skladatelji i izvođači Anselmo Luisi i Giulio Settimo

"Clap clap" je zvuk dvije ruke, dvije ruke koje igraju, dvije ruke koje daju pet, dvije ruke koje  aplaudiraju na kraju predstave. No, "clap clap" također može biti početak glazbenog otkrića, dvije ruke koje otkrivaju da tijelo može proizvesti ritam i stvaranje glazbe.

U parku punom životinja, ptica, pasa, mačaka i patki, dva se dječaka susretnu. U početku se pokušaju igrati, ali ubrzo igra postaje izazov: lovice, zatim koji baci kamen dalje i koji podigne najteži kamen. Na kraju otkrivaju da igranje jedan protiv drugog nije toliko zabavno kao igranje zajedno: tada daju život novim likovima igrajući se koljenom ili crtajući  veliko lice na lakat. No, ono što ih ujedinjuje najviše je otkriće glazbe s tijelom: iz jednostavnog lupanja dlanova i stopala nastaje veliki koncert I dva dječaka se igraju zajedno  i na kraju postali veliki prijatelji.

Na pozornici nema scenografije, postoje samo dva glumca i njihova tijela, ali park je tu I sve životinje su tu, koje pokazujemo kroz mimiku i kontinuirana glazba koja se sastoji od zvukova i onomatopeja. Tako da "njik njok" postaje škripa ljuljačkom, "clop clop" koraci utrke, "Flip flop" zvuk bacanja kamena .

Na kraju predstave dva glumca vode publiku, mlade i stare , da otkriju glazbeni potencijal svoga tijela: kroz lupanje obraza,  pucketanje prstiju, lupanje prsa i pljeskanje.

Toliko energije da javnost neće moći mirno sjediti: zabava je zajamčena!

Predstava je s elementima mima, lutkarstva i body percussiona.

Za dijecu u dobi od 3 godina.

Trajanje: 45 minuta

VIDEO LINK

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.