header5

Četvrtak, 13 Veljača 2020

Razgovor povodom premijere predstave "Ivica i Marica" s Elizabetom Košeto

Povodom premijere predstave „Ivica i Marica“ koja nas očekuje ove subote u 18:00 sati u Circolu (Zajednica Talijana Pula) razgovarali smo s mladom glumicom Elizabetom Košeto koja tumači ulogu Marice. Upoznajmo Elizabetu.

Imam 20 godina. Završila sam Ekonomsku školu u Puli. Od uvijek sam voljela provoditi vrijeme na pozornici, najprije plešući, a onda sam se okušala i u glumi. U Teatru Naranča glumim 3 godine i zabavljam se kao nikada.

 

  • Kakva je predstava Ivica i Marica?

Predstava Ivica i Marica ima i veselih i pomalo tužnih trenutaka. Kako su ostali sami u šumi i prepušteni su sami sebi, pokušavaju naći put do doma ali to ih dovodi do još većeg problema. Naivno nasjedaju na zamku zle vještice. Ali držeći se zajedno ipak uspijevaju pobijediti.

  • O čemu je riječ u predstavi? Koje su njezine vrijednosti?

Riječ je o siromašnoj obitelji. Sebična maćeha uvjerava oca kako bi najbolje bilo da djecu otjera u šumu da će im tamo biti bolje. Otac to učini a djeca upadnu u nevolju. Zarobi ih zla vještica koja ih želi pojesti. Ali Ivica i Marica se na kraju izvuku. Otac se vrati po svoju djecu zaleći zbog svojeg prijašnjeg postupka. Shvaća da im maćeha nikada nije htjela dobro. Ali Ivica i Marica su u svakoj teškoj situaciji jedan drugome podrška i nakraju nalaze rješenje.

  • Kakav je odnos Ivice i Marice?

Ivica i Marica se neizmjerno vole. Imaju samo jedan drugoga. Nije im lako ali ne odustaju. Ivica kao stariji brat tješi Maricu koja je jako plašljiva i osjetljiva. Pokušava ju zaštiti na sve moguće načine a Marica mu je zahvalna na svemu što radi za nju. Vjeruje mu da će na kraju sve ispasti dobro kako je i obećao.

  • Kako se rodila tvoja ljubav prema kazalištu?

U kazalište sam došla sasvim slučajno. Došla sam plesati u jednu predstavu a onda mi se svidjela atmosfera i način rada tako da sam odlučila ostati, ali samo plesati. I tako sam jedan dan odlučila ići i na dramsku da vidim kako to sve izgleda jer me najviše zanimao proces stvaranja predstave. I svidjelo mi se. Zabavljala sam se na svakoj predstavi i na svakoj probi.

  • Koji su tvoji planovi za budućnost?

Plan mi je da jednog dana postanem glumica :). Trenutno se spremna za dramsku akademiju. Ulažem puno truda i vremena u to. Ima tu puno posla ali meni je glavno da volim ono sto radim. Vjerujem da će se moj trud isplatiti.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.