Teatar Narnača

Pale sam na svijetu

Tko od nas nije barem jednom sanjao kako je sam na svijetu? Ili bolje rečeno: tko od nas nije sanjao kako mu je na raspolaganju cijeli materijalni svijet, i kako nema niti jednog drugog ljudskog bića s kojim bi ga morali dijeliti , nema "drugog" koji bi rekao ono što moramo učiniti, nema pravila koja treba poštovati osim ako smo ih sami postavili. U priči koju nam donosi Sigsgaardu Jens Pale se budi u svijetu bez buke. I od prve činit će mu se dobro biti sam kod kuće. Baš kao što će se činiti nevjerojatnim, ubrzo nakon toga, otkriti da može izaći a da ne traži dopuštenje, shvaćajući da su ulica, autobusi, supermarket, trgovina igračkama ... Potpuno prazni. Gdje su ostali? Pale se na početku, ne plaši. Naprotiv, on je sretan jer može raditi ono što želi. Ne mora se previše prati, može pojesti kolač, ukrasti voće, gaziti travnjak ... Živjeti slobodu! To je poput opijenosti koja raste. To ga tjera voziti kamion ,uzeti sav novac iz banke, kupiti sve ... Sve što je na svijetu, sada je samo njegovo!


Ali koliko dugo ta sreća može trajati? Onoliko vremena koliko je potrebno da shvatimo kako je svijet dosadan i beskoristan bez "Drugog" bez nekoga s kim bi ga podijelili, nekoga da nas prati, bez nekoga tko nam može omogučiti da budemo shvaćeni ili ponekad samo viđeni.
Onoliko vremena koliko je potrebno da shvatimo kako se ne može bez onog "drugog" čijeg je na početku priče Pale slavio odsustvo.


Napomena: predstavu je moguće igrati na talijanskom jeziku ili dvojezično


Autorski projekt: Teodor Tiani


Trajanje: 30 minuta

Dobna skupina: 3+

 

Prodaja: Sara Berčić

Tehničko vodstvo: Anri Deronjić i Ivan Živolić

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medijski pokrovitelji

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.